Maďarsko na ochranu vzdušného priestoru Pobaltia pošle štyri gripeny

NETKY.SK • 17 August 2015, 18:22 • 2 min
Maďarsko na ochranu vzdušného priestoru Pobaltia pošle štyri gripeny

BUDAPEŠŤ - Dôležitosť účasti maďarských pilotov v ochrane vzdušného priestoru Pobaltia zdôraznil dnes maďarský minister obrany Csaba Hende.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI o tom Hende hovoril v Kecskeméte pri rozlúčke s maďarským kontingentom, ktorý odchádza v septembri na štvormesačnú misiu do Litvy.

Minister zdôraznil, že Maďarsko, ako člen Severoatlantickej aliancie, sa stará o rozvoj svojich ozbrojených síl, aby popri vlastnej ochrane mohlo prispieť aj k spoločnej ochrane v rámci NATO.

 

"V týchto dňoch je vzdušný priestor pobaltských krajín najkomplikovanejším vzdušným priestorom Európy, a možno aj celej aliancie," konštatoval Hende v súvislosti s napätou medzinárodnou situáciou v dôsledku ukrajinskej krízy.

 

Maďarské ozbrojené sily pošlú 24. septembra do Litvy na leteckú základňu Šiauliai štyri bojové lietadlá JAS-39 Gripen. Misie sa zúčastní vyše 100 členov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies