Maďarsko možno vytvorí tzv. zlú banku pre firemné úvery

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 12:53 • 2 min
Maďarsko možno vytvorí tzv. zlú banku pre firemné úvery

BUDAPEŠŤ - Maďarsko by mohlo do štyroch mesiacov rozhodnúť o tom, či vytvorí takzvanú "zlú" banku, ktorá by mala v portfóliu nesplácané firemné úvery.

slovakia

left justify in out

Uviedol to predstaviteľ maďarskej centrálnej banky Márton Nagy. Ten pre denník Magyar Nemzet povedal, že centrálna banka vypracuje feasibility study, teda štúdiu realizovateľnosti, ktorá by mala ukázať, akým spôsobom by bola táto inštitúcia financovaná. Štúdia by mala taktiež ukázať, aké typy úverov by zlá banka mohla prevziať. Na konci roku 2013 bolo v maďarskom bankovom sektore problémových 18 % podnikateľských úverov.

 

S myšlienku vytvoriť takúto banku prvýkrát prišiel minulý týždeň šéf maďarskej centrálnej banky György Matolcsy v správe o finančnej stabilite. Plán je súčasťou reforiem maďarského bankového sektora, ktoré navrhla centrálna banka. Reformy majú za cieľ zvýšiť poskytovanie úverov a podporiť ekonomiku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies