Maďarsko hlási problémy na svojich hraniciach

NETKY.SK • 6 Júl 2022, 15:52 • 2 min
Maďarsko hlási problémy na svojich hraniciach

BUDAPEŠŤ - Poradca predsedu maďarskej vlády pre vnútornú bezpečnosť György Bakondi informoval, že situácia na hraniciach sa každým dňom viac komplikuje.

slovakia

left justify in out

Podľa Bakondiho na maďarských hraniciach a v ich okolí vznikajú čoraz častejšie nečakané udalosti a takmer každý deň dochádza aj k násilným masovým pokusom narušenia hraníc.

 

Na južných hraniciach Maďarska sa bojuje proti ilegálnej migrácii, plnia sa dôležité vládne úlohy týkajúce sa utečencov a ozbrojené sily plnia aj ďalšie úlohy ochrany hraníc vyplývajúce z vojny na Ukrajine," uviedol pre agentúru MTI. 

 

img

 

Nelegálna migrácia

 

Poradca pre vnútornú bezpečnosť Maďarska tiež uviedol, že kým vlani od začiatku roku k 6. júnu zadržali maďarské orgány na hraniciach 46 957 narušiteľov hraníc, tento rok počas rovnakého obdobia stúpol počet na 109 846 osôb. V minulom roku zadržali na hraniciach taktiež 431 prevádzačov, v tomto roku ich už bolo 831. 

 

Prečítajte si aj: Pred rokmi vyvraždil s komplicom rodinu s malým dieťaťom, teraz chce ísť na slobodu

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies