Maďarsko hlási po sprísnení migračných pravidiel výrazný pokles narušení hraníc

NETKY.SK • 17 September 2015, 14:39 • 2 min
Maďarsko hlási po sprísnení migračných pravidiel výrazný pokles narušení hraníc

BUDAPEŠŤ - Po utorňajšom zavedení prísnejších pravidiel migrácie a ochrany štátnych hraníc v Maďarsku výrazne klesol počet prípadov narušení hraníc, uviedol dnes v juhomaďarskom Segedíne poradca predsedu maďarskej vlády pre vnútornú bezpečnosť György Bakondi.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI spresnil, že kým v pondelok zadržali policajné hliadky 9380 migrantov ilegálne prekračujúcich maďarské hranice, v utorok ich bolo 367, v stredu 277 a vo štvrtok dopoludnia už iba 95. V súvislosti so stredajším pokusom migrantov preraziť hraničné zábrany pri Röszke a vstúpiť na maďarské územie poradca povedal, že s podozrením z trestného činu ilegálneho prekročenia štátnej hranice stíha maďarská polícia 22 ľudí.

 

Pri zásahu polície voči migrantom bolo zranených 20 policajtov, z nich dvaja utrpeli ťažšie poranenia. V nemocničnom ošetrení sú ešte dnes piati policajti. Hovorca maďarskej vlády Zoltán Kovács potvrdil, že Maďarsko je odhodlané naďalej strážiť hranice Maďarska a Európskej únie a je otvorené podporiť každý návrh na riešenie terajšej migračnej krízy. Zároveň však poznamenal, že príprava rozhodnutí v Európskej únii je pomalé a váhavé. Bakondi pripomenul, že cestný a diaľničný hraničný prechod v Röszke i cestný prechod v Ásotthalome budú na neurčitý čas uzatvorené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies