Maďarsko chce kúpiť podiel v Erste do konca júna

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 13:17 • 2 min
Maďarsko chce kúpiť podiel v Erste do konca júna

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda plánuje dokončiť kúpu podielu v dcérskej spoločnosti bankovej skupiny Erste tento alebo budúci mesiac.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to vo štvrtok minister hospodárstva Mihály Varga. Kúpnu cenu nešpecifikoval, uviedol však, že bude rovnaká, akú za balík 15 % akcií zaplatí Európska banka pre obnovu a rozvoj (EBOR). Tá v stredu informovala, že podpis dohody o kúpe podielu v spoločnosti Erste Bank Hungary očakáva v druhom kvartáli tohto roka.

 

Na vstupe do lokálnej divízie skupiny Erste sa dohodlo Maďarsko s EBOR vlani vo februári. Transakcia predpokladá, že maďarský štát a EBOR získajú v banke zhodne po 15 % akcií. Dohode predchádzal záväzok vlády v Budapešti znížiť daňové zaťaženie bankového sektora.

 

Skupina Erste pôsobí aj na Slovensku. Po podpise zmluvy medzi Ministerstvom financií SR a Erste Bank o predaji majoritného balíka akcií Slovenskej sporiteľne sa táto spoločnosť začlenila do finančnej skupiny Erste. Predaj akcií sa uskutočnil v januári 2001. Slovenská sporiteľňa je najväčšia slovenská banka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona