Maďarsko aj naďalej odmieta návrhy smerujúce k utečeneckým kvótam

NETKY.SK • 15 December 2016, 12:27 • 2 min
Maďarsko aj naďalej odmieta návrhy smerujúce k utečeneckým kvótam

BUDAPEŠŤ - Maďarsko aj naďalej odmieta všetky návrhy smerujúce k povinnému prerozdeľovaniu prisťahovalcov. Povedal to dnes hovorca maďarskej vlády Zoltán Kovács, podľa ktorého sú zlým nápadom aj dobrovoľné kvóty.

slovakia

left justify in out

Dobrovoľné kvóty by totiž podľa neho boli akousi pozvánkou pre migrantov chystajúcich sa do Európy. Podľa Kovácsa by sa v rámci EÚ nemali zavádzať nové pojmy, ale mali by sa dodržiavať existujúce pravidlá a právne normy.

 

"Zásadným záujmom Európy by mala byť obnova poriadku v Stredomorí a na Balkáne," povedal Kovács v relácii verejnoprávnej rozhlasovej stanice Kossuth Rádió. Podľa jeho slov treba prioritne chrániť vonkajšie európske hranice. "Všetky ostatné riešenia ochrany hraníc, ako napríklad stráženie vnútorných hraníc, považujeme za náhradné riešenia," podčiarkol hovorca maďarskej vlády.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona