Maďarskí väzni zvýšili produkciu žiletkového drôtu, pracujú 24 hodín denne

NETKY.SK • 22 September 2016, 08:29 • 2 min
Maďarskí väzni zvýšili produkciu žiletkového drôtu, pracujú 24 hodín denne

BUDAPEŠŤ - Maďarskí väzni zvýšili produkciu žiletkového drôtu a pracujú na jeho výrobe celých 24 hodín. Krajina sa totiž pripravuje na výstavbu druhého plota na hranici so Srbskom, aby udržala utečencov a ďalších migrantov mimo svojho územia. Informovala o tom v stredu agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Výrobu žiletkového drôtu vo väznici v obci Márianostra na severe Maďarska zvýšili tak, že tento rok už skôr prešli z dvojzmennej na trojzmennú prevádzku. Okrem domáceho využitia žiletkového drôtu Maďarsko takisto predáva alebo daruje časti plotov, vrátane samotného drôtu a oceľových stĺpov, iným krajinám v regióne, napríklad Slovinsku a Macedónsku.

 

Organizácie na ochranu ľudských práv medzitým označili ploty postavené vlani Maďarskom za prvý krok v úsilí vlády premiéra Viktora Orbána rozvrátiť azylový systém krajiny.

 

Maďarský helsinský výbor vyhlásil, že plot, zatvorenie azylových centier a ďalšie opatrenia obracajú azylový systém na trosky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies