Maďarskí turisti zablúdili v Slovenskom raji, našli ich až nadránom

NETKY.SK • 22 Máj 2016, 11:08 • 2 min
Maďarskí turisti zablúdili v Slovenskom raji, našli ich až nadránom

PODLESOK - Skupinu troch vyčerpaných maďarských turistov, ktorí v sobotu (22.5.) zablúdili v Slovenskom raji, našli dnes nadránom horskí záchranári.

slovakia

left justify in out

Po zateplení a podaní tekutín ich bezpečne vyviedli z neprístupného terénu v rokline Piecky k terénnemu vozidlu Horskej záchrannej služby (HZS). Následne ich transportovali k ich vlastnému autu.

 

Maďarskí turisti vo veku 21, 25 a 30 rokov kontaktovali tiesňovú linku 112 v podvečerných hodinách. Ako polohu udali Malú Poľanu, nevedeli však bližšie určiť súradnice GPS, ktoré by značne skrátili priebeh akcie, informovala HZS.

 

Do terénu odišli siedmi horskí záchranári, ktorí určili tri možné lokality pohybu turistov – oblasť Glacu, Malú Poľanu a Veľkú Poľanu. "Turistov sa pokúšali nájsť za pomoci odozvy na sirény, zvuky a hlasy, avšak v členitom teréne bola odozva zavádzajúca. Napokon sa po polnoci pustila časť záchranárov roklinou Piecky, kde takmer v ústí doliny našli vo veľmi exponovanom teréne skupinu zablúdených. Turisti boli vyčerpaní, ale bez zranení," uviedla HZS.

 

Záchranná akcia bola ukončená o 3.30 h.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona