Maďarskí socialisti: Vláda priznala, že plot proti migrantom je neúčinný

NETKY.SK • 18 August 2015, 16:52 • 2 min
Maďarskí socialisti: Vláda priznala, že plot proti migrantom je neúčinný

BUDAPEŠŤ - Vláda premiéra Viktora Orbána priznala, že zábrany na srbských hraniciach proti migrantom sú neúčinné, preto teraz nasadzuje na hranice jednotky policajtov. Týmito slovami reagovala dnes na kroky vlády opozičná Maďarská socialistická strana (MSZP).

slovakia

left justify in out

Podľa socialistov kabinet tak výstavbou zbytočnej "železnej opony" vyhodil 22 miliárd forintov (71 milióna eur). Zástupca hovorcu parlamentnej frakcie MSZP Bertalan Tóth označil výstavbu zábran za veľmi drahý politický cirkus, ktorým chce vláda maskovať svoju bezmocnosť. Ako zdôraznil, účet zaplatia všetci občania.


Tóth upozornil, že MSZP už pred niekoľkými mesiacmi predložila návrh zákona na posilnenie ochrany hraníc a na prísnejšie trestanie prevádzačstva.
Minister riadiaci úrad vlády János Lázár dnes oznámil, že predseda vlády Viktor Orbán nariadil ministrovi vnútra Sándorovi Pintérovi, aby prevelil niekoľko tisíc príslušníkov polície k južným hraniciam.


Tieto jednotky budú chrániť maďarsko-srbské hranice pred migrantmi a ich úlohou bude zasahovať "proti čoraz agresívnejším cudzincom, ktorí prichádzajú s čoraz dôraznejšími požiadavkami".


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona