Maďarskí socialisti: Referendum o kvótach je úplne zbytočné

NETKY.SK • 23 September 2016, 16:07 • 2 min
Maďarskí socialisti: Referendum o kvótach je úplne zbytočné

BUDAPEŠŤ- Otázka októbrového maďarského referenda proti utečeneckým kvótam je v Európe bezpredmetná, tento plebiscit je zbytočný. Podľa agentúry MTI to dnes povedal v severomaďarskom meste Tatabánya predseda Maďarskej socialistickej strany (MSZP) Gyula Molnár.

slovakia

left justify in out

"Dnes už nie je v Európe politik, ktorého by bolo možné brať vážne a ktorý by hovoril o tom, že v záujme riešenia utečeneckej krízy treba zaviesť povinné prisťahovalecké kvóty," povedal Molnár.

 

Opozičný politik vyjadril názor, že cieľom ľudového hlasovania, ktoré iniciovala vláda, je odviesť pozornosť od problémov. "Skutočným problémom je vzdelávanie, zdravotníctvo a korupcia, pritom sa zaoberáme problémami, ktoré skutočne v Maďarsku neexistujú," formuloval predseda MSZP.

 

Sympatizantov a voličov MSZP Molnár vyzval, aby 2. októbra zostali doma, pretože v referende nejde v skutočnosti o nastolenú otázku: "Ste za to, aby EÚ mohla aj bez súhlasu maďarského parlamentu stanoviť povinné presídlenie nemaďarských občanov do Maďarska?", ale o to, či sa posilní moc premiér Viktora Orbána.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies