Maďarskí socialisti protestovali, metro M3 je v havarijnom stave a obnova mešká

NETKY.SK • 20 Január 2017, 16:56 • 2 min
Maďarskí socialisti protestovali, metro M3 je v havarijnom stave a obnova mešká

BUDAPEŠŤ - Havarijný stav linky budapeštianskeho metra M3 a meškanie jeho rekonštrukcie kritizovali dnes v maďarskom hlavnom meste demonštranti na protestnom zhromaždení usporiadanom Maďarskou socialistickou stranou (MSZP) na Západnom námestí (Nyugati tér).

slovakia

left justify in out

Predsedníčka budapeštianskej organizácie socialistov Ágnes Kunhalmiová podľa agentúry MTI povedala, že chátra nielen metro, ale aj školy a nemocnice. "Vládnuca strana Fidesz poukazuje na svojich predchodcov, pričom vládne už siedmy rok," dodala.

 

Parlamentný poslanec MSZP za Budapešť Csaba Molnár podotkol, že Budapešťania prispievajú denne do štátneho rozpočtu sumou 20 miliárd forintov (65 miliónov eur) a musia jazdiť metrom, v ktorom môže kedykoľvek vypuknúť požiar.

 

Demonštranti ďalej ostro kritizovali vedenie metropoly za zoštátnenie majetku mesta, ako aj za jeho plány na usporiadanie letných olympijských hier v roku 2024.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona