Maďarskí socialisti chcú od Merkelovej, aby pomohla Maďarsku zbaviť sa Orbána

NETKY.SK • 8 Január 2015, 16:54 • 2 min
Maďarskí socialisti chcú od Merkelovej, aby pomohla Maďarsku zbaviť sa Orbána

BUDAPEŠŤ - Väčšina Maďarov hľadí na nadchádzajúcu návštevu nemeckej kancelárky Angely Merkelovej s veľkým očakávaním, že pomôže Maďarsku zbaviť sa premiéra Viktora Orbána.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes v Budapešti poslanec Európskeho parlamentu za opozičnú Maďarskú socialistickú stranu (MSZP) Tibor Szanyi.
     

"Očakávanie je spojené s nádejou, že táto silná politička veľkého formátu vycíti historickú chvíľu a postaví sa na stranu maďarského ľudu, aby sa vlastnou silou - za podpory Európy - dokázal zbaviť nedemokratickej svojvôle Orbánovho režimu," cituje agentúra MTI Szanyiho.
     

Socialisti podľa jeho slov očakávajú, že nemecká kancelárka, ako jeden z najvplyvnejších politikov sveta, dá 2. februára v Budapešti jednoznačne najavo, že Orbán nemá miesto vo spoločenstve európskych demokratických politikov, že nie je hodný účasti na procese premien Európy ani na riadení maďarskej vlády.
     

Merkelová by takýmto krokom morálne i politicky odplatila kroky Miklósa Németha a Gyulu Horna týkajúce sa otvorenia hraníc, dodal ľavicový europoslanec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies