Maďarskí radikáli využili na výcvik video Islamského štátu

NETKY.SK • 25 Október 2017, 15:55 • 2 min
Maďarskí radikáli využili na výcvik video Islamského štátu

BUDAPEŠŤ - Radikálna pravicová organizácia Maďarský národný front (MNA) si vytvorila výcvikový film s použitím originálnych záberov z videa extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Film našli kriminalisti vlani pri domovej prehliadke aktívnych členov Maďarského národného frontu. Videozáznam napríklad poskytuje - aj prostredníctvom záberov IS - návod na výrobu a použitie výbušnín.

 

Autori filmu tvrdia, že im nešlo o zaujatie ideologického postoja. Vyjadrili však uznanie všetkým, ktorí "so zbraňou bojujú za svoju slobodu a stavajú na odpor proti sionistickej moci".

 

Odpor, ktorý si členovia MNA tak cenia, stelesňujú teroristi IS a prejavuje sa teroristickými útokmi.

 

Výcvikový film s názvom "Ako bojuje iracký odboj?" sprevádza maďarský komentár doplnený titulkami v maďarčine. Organizácia ho distribuovala v počte viac ako 2000 exemplárov.

 

V súvislosti so snímkou už bolo podané trestné oznámenie na budapeštiansku hlavnú prokuratúru. Vyšetrovanie mohlo byť vedené pre podozrenie z vojnového štvania.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies