Maďarskí pravicoví extrémisti pripravovali útok na migrantov

NETKY.SK • 21 November 2016, 10:09 • 2 min
Maďarskí pravicoví extrémisti pripravovali útok na migrantov

BUDAPEŠŤ - Maďarskí pravicoví extrémisti, proti ktorým zasiahli minulý týždeň príslušníci Centra boja proti terorizmu (TEK), sa pripravovali zaútočiť na migrantov, píše dnes spravodajský server borsonline.hu.

slovakia

left justify in out

Okresný súd v severomaďarskom Győri uvalil 17. novembra vyšetrovaciu väzbu na dvoch radikálov, ktorých zadržali minulý utorok príslušníci TEK pri zásahoch v ôsmich mestách a obciach. Príslušníci zásahového komanda našli pri domových prehliadkach u ľudí spájaných s radikálnou pravicovou organizáciou Maďarský národný front veľké množstvo samopalov, pištolí a výbušnín. Jedenásť osôb vypočuli ako podozrivých z násilných trestných činov a zneužitia zbraní.

 

Medzi vypočutými podozrivými je podľa denníka Magyar Nemzet aj István Győrkös mladší - syn vodcu Maďarského národného frontu Istvána Győrkösa, ktorý 26. októbra pri domovej prehliadke v severomaďarskej obci Bőny zastrelil policajta a ďalšieho zranil. Podľa vyšetrovateľov syn vodcu extrémistickej organizácie s ďalšími radikálmi plánovali útok na migrantov.

 

Obhajca Győrkösa mladšieho Imre Németh pre borsonline.hu uviedol, že strelivo, ktoré našli u jeho mandanta, patrí k legálne držanej zbrani. O údajnom pripravovaní útoku na migrantov Győrkös mladší nevypovedal, a podal v tejto súvislosti sťažnosť, pretože nespáchal trestný čin, dodal Németh, podľa ktorého prípad Győrkösa mladšieho rieši Národný vyšetrovací úrad (NNI) oddelene od prípadu jeho otca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona