Maďarskí minister Szijjártó vyzval Srbsko na okamžitý zásah voči agresívnym migrantom

NETKY.SK • 16 September 2015, 18:08 • 2 min
Maďarskí minister Szijjártó vyzval Srbsko na okamžitý zásah voči agresívnym migrantom

BUDAPEŠŤ - Maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó dnes v telefonickom rozhovore vyzval srbského premiéra Ivicu Dačiča, aby srbskí policajti okamžite zasiahli proti agresívnym migrantom na srbskej strane hraničného prechodu v Horgoši.

slovakia

left justify in out

Tí totiž zaútočili na jednotky maďarských policajtov na druhej strane hraníc. TASR o tom informovalo komunikačné oddelenie maďarského rezortu diplomacie. Migranti popoludní stratili trpezlivosť, prerazili plot a snažili sa prejsť na maďarskú stranu. Príslušníci zásahovej jednotky maďarskej polície proti nim použili slzotvorný plyn a nasadili aj vodné delo. Migranti do policajtov hádzali cez plot kamene, kusy betónu, palice a plastové fľaše s vodou. Srbskí policajti udalosti sledovali, ale nezasiahli. Na srbskej strane sa objavili viaceré vozidlá záchrannej služby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies