Maďarskí daniari odhalili podvod na DPH pri tovare dovezenom zo SR

NETKY.SK • 12 Júl 2013, 16:33 • 2 min
Maďarskí daniari odhalili podvod na DPH pri tovare dovezenom zo SR

BUDAPEŠŤ - Maďarský Národný úrad pre dane a clá (NAV) odhalil podvod na dani z pridanej hodnoty (DPH) vo výške 2,5 miliardy forintov (8,55 milióna eur), ktorého sa dopustila skupina maďarských podnikov dovážajúcich tovar zo Slovenskej republiky.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia NAV skupina podnikov falšovala faktúry o vnútroštátnom nákupe a o zahraničnom predaji tovaru. Išlo najmä o jedlý olej a cukor dovezený zo SR, ktorý prostredníctvom viacerých firiem predávali na maďarskom trhu, vrátane niekoľkých supermarketov.

Finanční vyšetrovatelia spolu s príslušníkmi ďalších orgánov, kontrolórmi a prokurátormi vykonali zosúladenú akciu na 30 miestach. Urobili domové prehliadky v sídlach spoločností zaoberajúcich sa obchodovaním s potravinami, v bydliskách šéfov podnikov a u účtovníkov. Pri akcii zhabali 16 luxusných vozidiel, 11 nehnuteľností a 25.000 eur v hotovosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies