Maďarskí colníci odhalili miliardový podvod na DPH, tovar bol zo SR

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 14:16 • 2 min
Maďarskí colníci odhalili miliardový podvod na DPH, tovar bol zo SR

BUDAPEŠŤ - Maďarskí colníci odhalili zločineckú skupinu, ktorá podvádzala na dani z pridanej hodnoty (DPH) so železiarskym tovarom dovezeným zo Slovenska.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra MTI, podľa ktorej maďarský rozpočet podvodníci ukrátili o 3 miliardy forintov (9,75 milióna eur).
     

Do série podvodov s faktúrami, na základe ktorých si nárokovali vrátenie DPH, sa zapojilo zhruba 60 maďarských podnikov. Vyšetrovatelia maďarského Národného úradu pre dane a clá (NAV) vyšetrovali na 40 miestach piatich žúp. Zhabali množstvo dokumentov, 20 počítačov a 25 kreditných kariet. Vypočuli osem ľudí, z nich piatich vzali do vyšetrovacej väzby.
     

Na odhalení bandy, ktorú viedol muž z Debrecína, pracovalo 180 príslušníkov NAV rok. Podvodníci nakupovali na Slovensku železiarsky tovar, nástroje a náhradné dielce. Tovar najskôr prešiel sériou fiktívneho fakturovania, napokon ho predali odberateľom s 15-% zľavou a neoprávnene požadovali vrátenie DPH.
     

K odhaleniu prispel vo veľkej miere systém elektronického sledovania tovaru, ktorý zaviedli v Maďarsku začiatkom tohto roka, uviedol pre MTI riaditeľ Regionálneho riaditeľstva Severnej Dolnej zeme NAV Atila Czinege.
     

(1 EUR = 307,55 HUF)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies