Maďarskí a rakúski ministri prerokovali spoluprácu pri ochrane hraníc

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 16:52 • 2 min
Maďarskí a rakúski ministri prerokovali spoluprácu pri ochrane hraníc

BUDAPEŠŤ - O možnostiach pomoci Rakúska Maďarsku pri nových pravidlách ochrany maďarských hraníc pred ilegálnou migráciou rokovali dnes v juhomaďarskej prihraničnej obci Röszke maďarský minister vnútra Sándor Pintér, minister obrany István Simicskó a ich rakúski rezortní partneri Wolfgang Sobotka a Hans Peter Doskozil.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI Pintér vyjadril vďaku rakúskym kolegom za pomoc, ktorú poskytujú pre to, aby cez zelenú hranicu neprešiel na maďarské územie nikto bez povolenia a kontroly.

 

Maďarský minister pripomenul, že Maďarsko 5. júla zaviedlo tzv. hĺbkovú kontrolu hraníc. V zmysle tohto opatrenia narušiteľov v okolí srbských a chorvátskych hraníc, ktorých zadržia v pásme do ôsmich kilometrov od hranice, odprevadia späť k bránam na hraničných zábranách a nasmerujú do najbližšej tranzitnej zóny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies