Maďarského prezidenta Jánosa Ádera prijal v Turecku premiér Ahmet Davutoglu

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 13:55 • 2 min
Maďarského prezidenta Jánosa Ádera prijal v Turecku premiér Ahmet Davutoglu

ANKARA/BUDAPEŠŤ - S prípravou plánu financovania plynovodu cez Turecko je potrebné ponáhľať sa, pretože Európska únia má pripravené aj alternatívne návrhy.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes v Ankare na úvod oficiálnej návštevy Turecka maďarský prezident János Áder po schôdzke s tureckým premiérom Ahmetom Davutoglom.
      

Podľa agentúry MTI Áder na tlačovej konferencii povedal, že Maďarsko má záujem na tom, aby plyn prúdil do Maďarska cez Grécko, Macedónsko a Srbsko.
      

Politici hovorili aj o otázkach jadrovej energie. Podľa slov Ádera Turecko spustilo mimoriadne ambiciózny program jadrovej energie, v rámci ktorého chcú vybudovať niekoľko elektrární, medzi nimi aj ruskú. Maďarský prezident ponúkol tureckému premiérovi skúsenosti pri prevádzkovaní jadrovej elektrárne v Paksi.
      

Maďarský najvyšší štátny činiteľ ocenil, že Turecko sa príkladne stará o tamojšie maďarské pamätné miesta. Maďarsko sa bude usilovať o to, aby dobehlo čo najskôr zameškané investície na tureckých pamätných miestach nachádzajúcich sa v Maďarsku.
      

Áder pricestoval na štvordňovú návštevu Turecka v stredu v sprievode manželky Anity Herczeghovej. Prijme ho ešte turecký prezident Recep Tayyip Erdogan a predseda Veľkého národného zhromaždenia Turecka Cemil Čiček.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies