Maďarského námorníka uneseného v Nigérii oslobodili

NETKY.SK • 13 November 2017, 06:59 • 2 min
Maďarského námorníka uneseného v Nigérii oslobodili

BUDAPEŠŤ - Maďarského námorníka, ktorého z lode v Nigérii uniesli 21. októbra spolu s ďalšími piatimi kolegami, oslobodili bez násilia, prostredníctvom vyjednávania.

slovakia

left justify in out

V skupine vyjednávačov boli popri nemeckých expertoch aj predstavitelia maďarského Centra boja proti terorizmu (TEK).

 

Riaditeľ TEK János Hajdu povedal, že po únoscoch ešte stále pátrajú. Podotkol, že Maďarsko neplatilo výkupné. Dodal, že v takýchto prípadoch sa ani nezvykne platiť.

 

Stav maďarského námorníka, ktorého v sobotu priviezli do Budapešti, je po psychickej i fyzickej stránke dobrý, konštatoval šéf TEK. Príslušníci TEK ho dva dni v Maďarsku ešte strážili, ale už je so svojou rodinou.

 

U ostatných piatich oslobodených námorníkov sa podľa Hajdu môžu objaviť vážne duševné problémy, pretože sa okolo nich pri útoku na loď strieľalo.

 

Hajdu 27. októbra oznámil, že unesený Maďar je nažive a vzhľadom na situáciu, v akej sa nachádza, sa cíti relatívne dobre. Dodal, že krízové centrum TEK spolu s medzinárodnými partnerskými organizáciami a s podporou maďarského rezortu diplomacie pracovalo v uplynulých týždňoch na tom, aby sa maďarský občan a jeho kolegovia unesení nigérijskými pirátmi dostali v poriadku domov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies