Maďarského expremiéra Ferenca Gyurcsánya potvrdili vo funkcii predsedu DK

NETKY.SK • 18 Február 2017, 16:44 • 2 min
Maďarského expremiéra Ferenca Gyurcsánya potvrdili vo funkcii predsedu DK

BUDAPEŠŤ - Členovia maďarskej opozičnej strany Demokratická koalícia (DK) potvrdili vo funkcii svojho predsedu expremiéra Ferenca Gyurcsánya, informovala dnes agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Z vyhlásenia DK vyplýva, že na hlasovaní sa zúčastnili všetci členovia strany. Proces straníckeho hlasovania, v ktorom Gyurcsánya na ďalšie dvojročné obdobie zvolilo 98 percent členov DK, trval tri týždne.

DK zdôraznila, že je jedinou maďarskou parlamentnou stranou, v ktorej o predsedovi nerozhoduje úzka skupina ľudí, ale všetci jej členovia.

 

Stranu, ktorá bola najskôr platformou Maďarskej socialistickej strany (MSZP), založili vo februári roku 2011 pod názvom Demokratická strana (DP) bývalí členovia MSZP. Pod vedením Gyurcsánya potom 6. novembra 2011 zmenili stanovy i vedenie a stranu premenovali na DK. V 199-člennom parlamente má DK štyroch a v Európskom parlamente dvoch poslancov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies