Maďarské vládne strany chcú znižovať ceny plynu, tepla aj elektriny

NETKY.SK • 25 Január 2014, 15:52 • 2 min
Maďarské vládne strany chcú znižovať ceny plynu, tepla aj elektriny

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda nariadila posledne zníženie cien od januára 2013 , a to o 10 percent.

slovakia

left justify in out

Parlamentné frakcie maďarských vládnych strán Fidesz a Kresťanskodemokratická ľudová strana (KDNP) v piatok rozhodli o tretej etape znižovania režijných nákladov domácností: v tomto roku klesnú ceny plynu o 6,5 %, dodávky tepla o 3,3 % a elektrickej energie o 5,7 %, oznámil dnes v Budapešti predseda frakcie Fideszu Antal Rogán.

Premiér Viktor Orbán 17. januára povedal, že jeho vláda chce pokračovať v odkúpení ďalších energetických podnikov z rúk zahraničných majiteľov. "V prípadoch, keď u dodávateľov energií vládne monopol, nemôžem akceptovať dlhodobé zachovanie súkromného monopolu. Budem sa usilovať o to, aby sa dané podniky dostali do rúk štátu," zdôraznil Orbán, podľa ktorého by účasť štátu bolo potrebné posilniť napríklad v oblasti sietí, prostredníctvom ktorých sa energia dostáva k obyvateľstvu.

Balík znižovania režijných nákladov obyvateľstva kabinet odvtedy postupne rozširoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies