Maďarské orgány prevzali od Rakúska vyšetrovanie prípadu 71 mŕtvych migrantov

NETKY.SK • 4 November 2015, 12:26 • 2 min
Maďarské orgány prevzali od Rakúska vyšetrovanie prípadu 71 mŕtvych migrantov

BUDAPEŠŤ - Maďarské vyšetrovacie orgány prevzali od Rakúska prípad úmrtia 71 migrantov nájdených koncom augusta na diaľnici A4 neďaleko rakúskeho Parndorfu, informovala dnes agentúru MTI maďarská generálna prokuratúra.

slovakia

left justify in out

Odovzdanie vyšetrovania kauzy maďarským orgánom na doriešenie avizovalo oficiálne rakúske ministerstvo spravodlivosti ešte 22. októbra.

 

Maďarská generálna prokuratúra ponuku prijala a nariadila hlavnej prokuratúre Báčsko-malokumánskej župy, aby už prebiehajúce vyšetrovanie rozšírila o skutočnosti, ktoré odhalili rakúske orgány.

 

Mŕtvych utečencov našli 27. augusta v chladiarenskom aute odstavenom na diaľnici A4, ktorá vedie od rakúsko-maďarských štátnych hraníc do Viedne. Predpokladá sa pritom, že po uzamknutí prevádzačmi v nákladnom priestore sa - ešte na maďarskom území -zadusili. Nápisy na skrini vozidla propagovali slovenský potravinársky podnik.

 

V súvislosti s nálezom vozidla s mŕtvymi utečencami zadržali v Maďarsku a Bulharsku viacerých údajných členov prevádzačskej skupiny, ktorej pripisujú zodpovednosť za tragédiu.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach) dem

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona