Maďarská vládnuca strana KDNP: Brusel sa v Bratislave nevzdal migračných kvót

NETKY.SK • 17 September 2016, 16:52 • 2 min
Maďarská vládnuca strana KDNP: Brusel sa v Bratislave nevzdal migračných kvót

BUDAPEŠŤ - Maďarské vládnuce strany Fidesz a Kresťanskodemokratická ľudová strana (KDNP) považujú októbrové referendum za národnú a nie stranícku záležitosť, povedal dnes v Budapešti poslanec KDNP István Hollik, podľa ktorého sa Brusel na bratislavskom neformálnom summite EÚ nevzdal migračných kvót.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI kresťanskodemokratický politik vyzval preto maďarských voličov, aby neriskovali budúcnosť svojich rodín a 2. októbra v maďarskom plebiscite odmietli migračné kvóty.

 

Hollik zdôraznil, že na bratislavskom summite sa nestalo nič v záujme toho, aby povinné prerozdeľovanie utečencov na základe kvót zrušili. "Bruselský balík kvót je čoraz hrozivejší a dopĺňajú ho stále novými prvkami. Okrem iného by chceli zjednodušiť spájanie rodín a chceli umožniť prijímanie aj ekonomických utečencov z Afganistanu, Iraku a Eritrey," dodal.

 

Ďalším rizikom podľa jeho slov je, že v súčasnosti čaká na odchod do Európy v Líbyi milión migrantov a v Turecku tri milióny migrantov.

 

Spravodajský server 444.hu dnes napísal, že maďarský premiér Viktor Orbán s výsledkom piatkového summitu nebol spokojný, pretože je zrejmé, že ak by priznal pokrok na rokovaniach, potom by nemohol pokračovať v kampani októbrového referenda o kvótach, v ktorom útočí proti EÚ. Orbán v piatok večer povedal, že schôdzka bola neúspešná, pretože sa nepodarilo zmeniť prisťahovaleckú politiku Bruselu. Podľa neho v únii naďalej panuje sebazničujúca a naivná prisťahovalecká politika.

 

Maďarský prezident János Áder vypísal referendum na 2. októbra. Otázka plebiscitu znie: "Ste za to, aby EÚ mohla aj bez súhlasu maďarského parlamentu stanoviť povinné presídlenie nemaďarských občanov do Maďarska?"

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies