Maďarská vláda zverejní návrh sprísnenia zákonov súvisiacich s migráciou

NETKY.SK • 25 August 2015, 11:07 • 2 min
Maďarská vláda zverejní návrh sprísnenia zákonov súvisiacich s migráciou

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda ešte tento týždeň zverejní návrh novely trestného zákonníka, ktorým by sa sprísnili sankcie za trestný čin prevádzačstva, povedal dnes v relácii verejnoprávnej televíznej stanice M1 štátny tajomník rezortu spravodlivosti Róbert Répássy.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov kabinet chce zmeniť aj pravidlá azylového procesu, ktorý by za súčasného enormného množstva žiadateľov mal byť rýchlejší a účinnejší. "Musíme brať do úvahy aj možnosť odvolaní sa, preto by sme mali urýchliť aj priebeh súdneho procesu," konštatoval štátny tajomník.

 

Nové sankcie za prevádzačstvo by mali odstrašiť potenciálnych páchateľov od tohto trestného činu, zároveň by však mali znechutiť aj tých, ktorí by chceli prekročiť maďarské hranice ilegálne, dodal Répássy.

 

Hovorca parlamentnej frakcie vládnej strany Fidesz Bence Tuzson v televízii podotkol, že uvedené zmeny by mal prerokovať parlament na mimoriadnej schôdzi. Súčasťou novely trestného zákonníka bude aj návrh na zavedenie sankcií za poškodenie zátarás na hraniciach. Vládny blok Fidesz-KDNP navrhol mimoriadne zasadnutie parlamentu zvolať na 3.-4. septembra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies