Maďarská vláda zmrazí vládne výdavky v hodnote 110 miliárd

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 11:28 • 2 min
Maďarská vláda zmrazí vládne výdavky v hodnote 110 miliárd

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda zmrazí vládne výdavky v celkovej hodnote 110 mld. maďarských forintov (HUF), aby splnila svoj cieľ pre rozpočtový deficit, ktorý stanovila v tomto roku na úrovni 2,9 % hrubého domáceho produktu.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to vo štvrtok maďarský minister hospodárstva Mihály Varga. Dodal, že fiškálne opatrenia boli nutné pre nízku infláciu, ktorá obmedzila niektoré daňové príjmy. Jej priemerná hodnota by v tomto roku mala byť menšia ako jedno percento.

 

Maďarská centrálna banka už koncom júna zlepšila prognózu rozpočtového deficitu v tomto a v budúcom roku. Zároveň však očakáva, že cenová hladina v krajine by mohla v nasledujúcich mesiacoch klesať. V aktuálnej správe o inflácii maďarská centrálna banka predpokladá, že rozpočtový deficit Maďarska bude v tomto roku 2,7 %, pričom pôvodná prognóza počítala s deficitom vo výške 2,9 %. 

 

V roku 2015 by mal byť rozpočtový deficit krajiny 2,6 %, hoci pôvodná prognóza počítala s deficitom vo výške 3 % hrubého domáceho produktu. Deficit na tento rok banka revidovala vzhľadom na očakávaný rast reálnych miezd v krajine, pričom počíta aj s príjmami naviazanými na spotrebu. Pre rok 2015 banka počíta s vyššími daňovými príjmami a nižšími mzdovými nákladmi vo verejnom sektore. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona