Maďarská vláda upraví podmienky výstavby utečeneckých táborov

NETKY.SK • 13 August 2015, 12:37 • 2 min
Maďarská vláda upraví podmienky výstavby utečeneckých táborov

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda vydá nariadenie, ktorým upraví podmienky výstavby utečeneckých táborov. Cieľom tohto kroku je zabrániť tomu, aby proti zámeru výstavby protestovali dotknuté samosprávy, napísal dnes spravodajský server Vs.hu.

slovakia

left justify in out

Vláda avizovala, že koncom augusta, najneskôr začiatkom septembra, začnú stavať dva nové dočasné zberné tábory pre migrantov v Baranskej župe pri obci Martonfa a v Zalianskej župe pri obci Sormás. V táboroch umiestnia po 1000 migrantov v kontajneroch a v stanoch.

 

Vládne nariadenie má upraviť právne normy tak, aby sa na výstavbu týchto táborov z hľadiska stavebného zákona vzťahovali špeciálne ustanovenia. Tábory budú v zmysle nariadenia kvalifikované ako objekty národnej bezpečnosti.

Obyvatelia obce Martonfa už oznámili, že budú všetkými možnými prostriedkami brániť vybudovaniu tohto tábora. Vyjadrili presvedčenie, že projekt má aj právne prekážky. Pozemok totiž patrí Národnému pôdnemu fondu, preto tam v zmysle zákona môže prebiehať iba poľnohospodárska činnosť.

 

Potvrdila to aj europoslankyňa za ultrapravicovú opozičnú stranu Jobbik Krisztina Morvaiová, ktorá príslušný zákon preverila a vyzvala vládu, aby nariadenie o výstavbe tábora pre migrantov odvolala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies