Maďarská vláda súhlasí s návrhom na zákaz otvorenia obchodov v nedeľu

NETKY.SK • 6 November 2014, 14:56 • 2 min
Maďarská vláda súhlasí s návrhom na zákaz otvorenia obchodov v nedeľu

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda prerokovala návrh Kresťanskodemokratickej ľudovej strany (KDNP) na zákaz otvorenia obchodov v nedeľu a vyjadrila mu podporu, oznámil dnes v Budapešti predseda parlamentnej frakcie KDNP Péter Harrach.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI táto menšia vládna strana predloží parlamentu návrh zákona o zavedení voľnej nedele ešte dnes. Ak zákonodarný zbor schváli návrh na obmedzenie nedeľňajšieho otvorenia obchodov, negatívne sa to dotkne 35.000 zamestnancov vo forme prepúšťania, prípadne zníženia príjmov, reagovalo Združenie maďarských nákupných centier (MBSZ), podľa ktorého opatrenie bude mať negatívny dopad aj na príjmy štátu.

 

Podľa MBSZ pri 7,4-percentnej miere nezamestnanosti nie je možné schváliť normy, ktoré hrozia prepúšťaním 15.000-20.000 ľudí a finančne postihne zhruba rovnaké množstvo zamestnancov nielen obchodných jednotiek, ale aj logistických a prevádzkových.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies