Maďarská vláda rozhodla o posilnení ochrany južnej hranice o 3000 policajtov

NETKY.SK • 10 August 2016, 17:16 • 2 min
Maďarská vláda rozhodla o posilnení ochrany južnej hranice o 3000 policajtov

BUDAPEŠŤ - Ilegálna migrácia a tlak na južné hranice Maďarska budú trvalé, preto sa maďarská vláda rozhodla poslať tam v záujme posilnenia ochrany štátnej hranice 3000 policajtov. Podľa agentúry MTI to dnes vyhlásil v Budapešti štátny tajomník úradu vlády zodpovedný pre vládnu komunikáciu Bence Tuzson.

slovakia

left justify in out

Maďarsko 5. júla zaviedlo tzv. hĺbkovú kontrolu hraníc. V zmysle tohto opatrenia narušiteľov v okolí srbskej a chorvátskej hranice, ktorých zadržia v pásme do ôsmich kilometrov od hranice, odprevadia späť k bránam na hraničných zábranách a nasmerujú do najbližšej tranzitnej zóny. Po tomto opatrení posilnili hliadky, počet príslušníkov polície a armády strážiacich hranice stúpol na takmer 10.000.

 

Tuzson dnes ostro kritizoval úvahy niektorých nemeckých poslancov Európskeho parlamentu, ktorí hovorili o tom, že krajinám, ktoré neprejavia solidaritu v prisťahovaleckej politike EÚ, treba odňať financie z podporných fondov únie. "Maďarsko rozhodne odmieta všetky takéto úvahy, tieto otázky nie je možné spájať," dodal.

 

Štátny tajomník v súvislosti s októbrovým referendom o povinných prisťahovaleckých kvótach povedal, že cieľom vlády je v kampani pred plebiscitom presvedčiť ľudí, aby v ňom odmietli návrh Bruselu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies