Maďarská vláda odmieta prerozdelenie utečencov, urobí všetko proti kvótam

NETKY.SK • 28 Október 2015, 15:22 • 2 min
Maďarská vláda odmieta prerozdelenie utečencov, urobí všetko proti kvótam

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda použije všetky právne prostriedky v záujme toho, aby zabránila uplatneniu povinného systému prerozdelenia utečencov v rámci Európskej únie. Vyhlásil to dnes v maďarskom meste Eger štátny tajomník ministerstva vnútra Károly Kontrát.

slovakia

left justify in out

"Južné hranice sme si ochránili, teraz nám hrozí nebezpečenstvo smerom zo západu vo forme povinných kvót," cituje Kontráta agentúra MTI.

 

Zdôraznil, že zatvorením hraníc so Srbskom a Chorvátskom klesol počet prisťahovalcov do Maďarska, ale po septembrovom schválení systému kvót hrozí Maďarsku nebezpečenstvo znova. "Maďarsko v záujme ochrany Maďarov odmieta nariadenie, aby krajiny únie prijali a prerozdelili v priebehu nadchádzajúcich dvoch rokov 260.000 utečencov," konštatoval štátny tajomník.

 

Pripomenul, že predseda maďarskej vlády Viktor Orbán diskutoval o tejto otázke s parlamentnými frakciami. Ak vláda dostane mandát od parlamentu, tak do 4. decembra predloží právny prostriedok voči rozhodnutiu EÚ.

 

"Maďarský model funguje, Maďari sú v bezpečí. Zatvorením južnej hranice a sprísnením trestného zákonníka po 15. septembri klesol počet ilegálnych migrantov na minimum" povedal Kontrát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies