Maďarská vláda: Nie je možné, aby sa tu zdržiavali cudzinci s nejasným štatútom

NETKY.SK • 15 Február 2017, 13:07 • 2 min
Maďarská vláda: Nie je možné, aby sa tu zdržiavali cudzinci s nejasným štatútom

BUDAPEŠŤ - Nie je možné, aby sa v Maďarsku nekontrolovane zdržiavali cudzinci s nejasným štatútom, ktorých zámer nie je známy, tvrdí štátny tajomník úradu maďarskej vlády zodpovedný za komunikáciu Bence Tuzson.

slovakia

left justify in out

Povedal to dnes vo verejnoprávnom rozhlase Kossuth Rádió v súvislosti s návrhom vlády v Budapešti na sprísnenie podmienok pobytu žiadateľov o azyl.

 

Maďarská vláda predložila v utorok parlamentu balíček noviel zákonov týkajúcich sa procesov pri ochrane štátnych hraníc. Cieľom kabinetu je opätovne zaviesť zadržiavanie žiadateľov o azyl.

 

Tuzson návrh zdôvodnil tým, že migranti zneužívali benevolenciu doterajších zákonov a urobili všetko pre to, aby sa mohli voľne pohybovať v Maďarsku, odkiaľ po čase odišli do iných krajín. Zdôraznil, že takáto situácia znamená bezpečnostné riziko.

 

Pripomenul, že v zmysle tohto návrhu budú v čase krízovej situácie prisťahovalectva žiadatelia o štatút utečenca povinní zdržiavať sa až do právoplatného rozhodnutia vo vyznačených uzatvorených zariadeniach.

 

Migračný tlak podľa slov štátneho tajomníka zrejme neklesne, ale v budúcnosti bude ešte stúpať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies