Maďarská vláda navrhuje pre migráciu vyhlásiť krízový stav

NETKY.SK • 10 September 2015, 17:51 • 2 min
Maďarská vláda navrhuje pre migráciu vyhlásiť krízový stav

BUDAPEŠŤ - Maďarské ministerstvo vnútra navrhuje vyhlásiť "stav krízy spôsobenej masovou migráciou", ktorý by mal v Maďarsku platiť od budúceho utorka v súlade s novoprijatým súborom zákonov zameraných na obmedzenie prílevu migrantov do krajiny.

slovakia

left justify in out

Agentúra Reuters o tom dnes informovala s odvolaním sa na vyhlásenie šéfa úradu maďarskej vlády Jánosa Lázára.

 

Návrh na vyhlásenie krízového stavu má tvoriť prvý bod programu vládnej schôdze naplánovanej na 15. septembra, povedal Lázár na pravidelnej týždňovej tlačovej konferencii. Od rovnakého dňa budú v Maďarsku platiť i ďalšie opatrenia schválené parlamentom minulý piatok, ako je sprísnenie postihov za nezákonné prekročenie štátnej hranice, ktoré bude namiesto priestupku trestným činom.

 

Agentúra DPA uvádza, že Lázár ohlásil taktiež zámer prerušiť premávku na železničnej trati zo Srbska cez obec Röszke, ktorá je posledným miestom na maďarsko-srbskej hranici, kde zatiaľ migrantom nebráni v pohybe novovybudovaný plot. Ten by mohol byť podľa dnešného vyhlásenia Lázára dokončený už začiatkom októbra.

 

Maďarská polícia v stredu zaistila na území krajiny 3321 migrantov, čo predstavuje doterajší rekord. Podľa údajov agentúry Reuters prišlo do Maďarska od začiatku mesiaca dokopy už takmer 22.000 utečencov a migrantov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona