Maďarská vláda nariadila ministerstvám vypovedať zmluvy s Magyar Telekomom

NETKY.SK • 17 December 2015, 16:35 • 2 min
Maďarská vláda nariadila ministerstvám vypovedať zmluvy s Magyar Telekomom

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda nariadila dnes všetkým ministerstvám vypovedať zmluvy so spoločnosťou Magyar Telekom, ktorá zrušila sponzorstvo spevákovi Ákosovi Kovácsovi kvôli jeho kontroverzným vyjadreniam o úlohách žien v spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Hovorca vlády Zoltán Kovács podľa agentúry MTI povedal, že kabinet v stredu konštatoval, že takýto krok zo strany Magyar Telekomu je v rozpore s duchom i literou maďarskej ústavy.

 

Hovorca neskôr spresnil, že ide iba o zmluvy týkajúce sa služieb mobilného internetu. Dodal, že na jednom z ministerstiev už vypovedali 103 takýchto zmlúv.

"Je možné, že v Nemecku sa takéto niečo môže stať, ale my považujeme za neprijateľné, aby bolo možné kohokoľvek za jeho názory a postoje takouto formou diskriminovať," konštatoval Kovács.

 

Predseda maďarského parlamentu László Kövér pobúril časť maďarskej verejnosti víkendovým vyjadrením o ženách, ktoré by sa podľa neho mali sebarealizovať prostredníctvom rodenia detí. "Boli by sme radi, keby nám naše dcéry rodili vnúčatá a považovali by to za najvyšší stupeň svojej sebarealizácie," povedal Kövér v nedeľu na zjazde vládnucej strany Fidesz.

 

Spevák Ákos Kovács podporil Kövérov postoj v programe komerčnej televíznej stanice Echo TV, za čo si vyslúžil nielen kritiku verejnosti, ale aj odstúpenie od sponzorskej zmluvy zo strany Magyar Telekomu - dcérskej spoločnosti Deutsche Telekom.

 

Po oznámení maďarského kabinetu začali klesať na burze hodnoty akcií Magyar Telekomu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies