Maďarská vláda k útoku v Londýne: Teroristi chcú zlikvidovať kresťanskú kultúru

NETKY.SK • 4 Jún 2017, 10:21 • 2 min
Maďarská vláda k útoku v Londýne: Teroristi chcú zlikvidovať kresťanskú kultúru

BUDAPEŠŤ - Načasovanie teroristických útokov v Londýne na Letnice svedčí o tom, že teroristi chcú zlikvidovať kresťanskú kultúru. Povedal to dnes v Budapešti maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

slovakia

left justify in out

"Maďarská vláda čo najrozhodnejšie odsudzuje londýnske teroristické útoky. Títo teroristi sa neštítia nijakej podlosti. Je zrejmé, že chcú zlikvidovať našu kresťanskú vieru a kultúru. Maďarská vláda spolucíti s pozostalými obetí a zranenými," cituje agentúra MTI z vyhlásenia kabinetu.

 

Útoky v centre Londýna si vyžiadali šesť obetí na životoch. Podľa polície traja páchatelia najprv dodávkou zrazili ľudí na chodníku Londýnskeho mosta (London Bridge), potom pokračovali v jazde na Borough Market, kde na ulici, v baroch a reštauráciách nožmi útočili na ľudí. Polícia všetkých troch zastrelila. Pri útokoch teroristov zahynulo šesť ľudí, ďalších 48 bolo hospitalizovaných.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies