Maďarská verejnoprávna TV pripravuje spravodajské bloky v nemčine a čínštine

NETKY.SK • 27 Október 2015, 22:15 • 2 min
Maďarská verejnoprávna TV pripravuje spravodajské bloky v nemčine a čínštine

BUDAPEŠŤ - Maďarská verejnoprávna televízia údajne pripravuje krátke spravodajské bloky v nemeckom a čínskom jazyku. Informoval o tom dnes spravodajský server Hvg.hu, podľa ktorého anglický blok vysielaný pred polnocou už dávnejšie funguje a prebiehajú prípravy aj na blok vysielaný v ruskom jazyku.

slovakia

left justify in out

Verejnoprávna televízna stanica M1 bola pretransformovaná na jar tohto roka na spravodajskú televíziu, poznamenáva server. Spravodajské bloky by v dĺžke osem až desať minút v uvedených cudzích jazykoch zhrnuli najdôležitejšie udalosti dňa.

 

Podľa informácií nemenovaného zdroja z televízie plán na vysielanie správ v čínskom jazyku sa objavil už dávnejšie, avšak kvôli migračnej kríze sa zdá byť akútnejším spravodajstvo v nemčine. V Maďarsku žije početná nemecká menšina, ktorá má už desaťročia svoj kultúrny magazínový program, spravodajstvo by však nebolo určené jej.

 

Motiváciou pre nemecké vysielanie môže byť skutočnosť, že vedenie maďarskej verejnoprávnej televízie si vážne myslí, že proti Orbánovej vláde prebieha medzinárodné mediálne sprisahanie. Podľa názoru vedenia televízie nemecké médiá skreslene informujú o krokoch vlády v otázke migrácie, preto sa domnieva, že vlastným spravodajstvom v nemeckom jazyku bude môcť prezentovať "svoj vykonštruovaný obraz sveta", povedal serveru zdroj.

 

Tlačové oddelenie televízie tieto informácie servera nepotvrdilo ani nevyvrátilo. Uviedlo iba, že ak bude mať televízia plány na cudzojazyčné vysielanie, propagovať ich bude v prvom rade vo svojom vlastnom vysielaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies