Maďarská prokuratúra obvinila Srba za prevádzačstvo, v aute viezol desiatky Afgancov

NETKY.SK • 2 Február 2016, 11:23 • 2 min
Maďarská prokuratúra obvinila Srba za prevádzačstvo, v aute viezol desiatky Afgancov

BUDAPEŠŤ - Srba, ktorý chcel vlani v júli v malom nákladnom aute previezť 32 migrantov pochádzajúcich z Afganistanu do Rakúska, obvinila maďarská prokuratúra.

slovakia

left justify in out

Agentúru MTI o tom dnes informoval hovorca hlavnej prokuratúry Čongrádskej župy Ferenc Szanka. Afgancov, ktorých iný prevádzač previedol cez zelenú hranicu, mal obvinený vyzdvihnúť 1. júla 2015 pri juhomaďarskej prihraničnej obci Mórahalom. Za prevoz podľa spisu prokuratúry dostal 500 eur.

 

Vozidlo bolo síce upravené, avšak v nákladovom priestore nebola zabezpečená výmena vzduchu. Migranti natlačení v malom priestore tak boli už po štvrťhodine vystavení trápeniu z nedostatku kyslíka a veľkej horúčavy. Policajná hliadka krátko po odchode auto zastavila. Podľa hovorcu prokuratúry Srba obvinili z prevádzačstva a týrania ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies