Maďarská prokuratúra iniciovala trestné stíhanie ďalších 36 narušiteľov hraníc

NETKY.SK • 12 Október 2015, 11:56 • 2 min
Maďarská prokuratúra iniciovala trestné stíhanie ďalších 36 narušiteľov hraníc

BUDAPEŠŤ - Prokuratúra Čongrádskej župy iniciovala uplynulý víkend postavenie 36 migrantov pred súd za ilegálne prekročenie maďarských štátnych hraníc, informovala dnes agentúra MTI s odvolaním sa na hovorcu prokuratúry Ferenca Szanku.

slovakia

left justify in out

Podľa obvinenia šesť migrantov vstúpilo ilegálne na územie Maďarska pri obci Kelebia v Báčsko-malokumánskej župe, traja pri obci Röszke v Čongrádskej župe a jeden pri obci Csikéria v Báčsko-malokumánskej župe; ostatní na neznámych miestach.

 

Dvadsaťšesť migrantov prekročilo zelenú hranicu na miestach, kde poškodili zábrany iní migranti. Zvyšní narušitelia hraníc zábrany podliezli, prípadne preliezli, uviedol hovorca.

 

Obvinení, medzi ktorými bolo 24 cudzincov zo Sýrie, ôsmi z Kosova, dvaja z Libye a po jednom z Afganistanu a z Iraku, sa k činu priznali.

 

Od platnosti stavu núdze v dôsledku migračnej krízy, ktorý v Maďarsku vyhlásili 15. septembra, inicioval okresný súd v Segedíne zrýchlený súdny proces v prípade 477 narušiteľov štátnych hraníc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies