AKTUALIZOVANÉ Polícia zatkla dvoch Slovákov, ktorí prevážali utečencov zo Sýrie. Hrozí im päť rokov za mrežami

NETKY.SK • 10 September 2020, 14:17 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Polícia zatkla dvoch Slovákov, ktorí prevážali utečencov zo Sýrie. Hrozí im päť rokov za mrežami

KOMÁROM - Maďarská polícia vo štvrtok nad ránom zatkla dvoch Slovákov, ktorí sa snažili nelegálne prepraviť 26 migrantov zo Sýrie.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom polícia na svojej stránke police.hu. Momentálne nie je jasné, kam mali týto dvaja slovenskí prevádzači s utečencami namierené. 

 

Slovák mal komplica 

Policajná hliadka zastavila na diaľnici M1 pri severomaďarskom meste Komárom dve podozrivé vozidlá. Malú dodávku so slovenským evidenčným číslom šoféroval Slovák.

 

img

 

Pri obhliadke vozidla polícia našla 26 občanov zo Sýrie. V nákladom priestore našli desať mužov, šesť žien a desať detí bez osobných dokladov a akéhokoľvek povolenia na pobyt na maďarskom území.

 

Príslušníci polície odstavili aj auto, ktoré mu razilo cestu a išlo tesne pred dodávkou s migrantmi.

 

Hrozí im až päť rokov za mrežami

Obaja muži už čelia trestnému stíhaniu pre podozrenie z prevádzačstva. Všetkých migrantov aj s oboma vodičmi polícia previezla na policajné veliteľstvo Rábsko-mošonsko-šopronskej župy.

 

Ako informovala maďarská polícia, utečencov podrobia vypočutiu a následne ich eskortujú na hranicu. Zásah policajtov bol koordinovaný v rámci štyroch žúp na základe informácií stoličnobelehradskej kancelárie Oddelenia boja proti medzinárodnému zločinu Národného úradu vyšetrovania pohotovostnej polície.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies