Maďarská polícia zasiahla proti protestujúcim blokujúcim parlamentnú garáž

NETKY.SK • 15 December 2014, 10:47 • 2 min
Maďarská polícia zasiahla proti protestujúcim blokujúcim parlamentnú garáž

BUDAPEŠŤ - Maďarskí občianski aktivisti protestujúci proti návrhu štátneho rozpočtu blokovali dnes ráno v Budapešti vchod do podzemných garáží parlamentu. Podľa spravodajského servera VS.hu polícia protestujúcich legitimovala a vyzvala k odchodu.

slovakia

left justify in out

Takmer 30 demonštrantov protestovalo proti rozpočtu a proti úsporným opatreniam vlády premiéra Viktora Orbána, ktoré podľa rečníkov dostanú mnohých Maďarov do veľmi ťažkej situácie. Počas legitimovania skandovali "Ústavu, demokraciu, prosperujúci štát!"

 

Pohotovostný oddiel polície ich trikrát vyzval, aby opustili vchod, pretože bránia v činnosti parlamentu. Demonštranti si však sadli na zem, odkiaľ ich policajti po jednom odniesli o niekoľko metrov ďalej, kde demonštrácia pokračovala.

 

Protestujúci po 09.00 h sa opäť priblížili ku vchodu do garáží, ktorý však už obkolesil policajný kordón. Vozidlá poslancov policajti priebežne púšťali do garáží.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies