Maďarská polícia zadržala v Čongrádskej župe viacerých prevádzačov

NETKY.SK • 18 August 2015, 11:11 • 2 min
Maďarská polícia zadržala v Čongrádskej župe viacerých prevádzačov

BUDAPEŠŤ - Maďarské orgány začali v pondelok stíhanie ôsmich osôb podozrivých z trestného činu prevádzačstva a prečinu napomáhania ilegálnemu pobytu cudzincov, informovala dnes agentúru MTI polícia Čongrádskej župy. V pondelok zadržali na území župy celkom 1199 ilegálnych migrantov, z nich 205 boli deti.

slovakia

left justify in out

V pondelok nadránom zadržala policajná hliadka blízko prihraničnej obce Röszke Maďara a Holanďana, ktorí viezli dvoch občanov Sýrie do Budapešti. Za odvoz si vypýtali po 300 eur. Pri obci Röszke zadržali taktiež manželský pár s dvoma migrantmi zo Sýrie a večer pri Segedíne zastavili ženu, ktorá spolu s dvoma mužmi viezla do Budapešti šiestich občanov Iraku.

 

Ďalším zadržaným pri Segedíne bol tamojší muž, ktorý viezol do maďarského hlavného mesta troch Sýrčanov. Od cudzincov zobral po 250 eur. Polícia vozidlá použité na prevoz ilegálnych migrantov zhabala. V celom Maďarsku zadržali v pondelok 1446 ilegálnych migrantov, v desiatich prípadoch začali trestné stíhanie pre prevádzačstvo a v troch prípadoch pre falšovanie dokladov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies