Maďarská polícia zadržala štyroch Viedenčanov pre podozrenie z prevádzačstva

NETKY.SK • 4 September 2015, 15:31 • 2 min
Maďarská polícia zadržala štyroch Viedenčanov pre podozrenie z prevádzačstva

VIEDEŇ/BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia zadržala dnes v Budapešti štyroch "aktivistov" z Viedne, ktorých podozrieva z prevádzačstva, keďže údajne chceli nelegálne prepraviť troma autami do Rakúska viacerých utečencov.

slovakia

left justify in out

K zadržaniu Rakúšanov došlo neďaleko budapeštianskeho Južného nádražia a maďarské orgány majú rozhodnúť o ďalšom postupe v priebehu 72 hodín. V prípade obvinenia z prevádzačstva im hrozí až päťročný pobyt vo väzení.

 

Rakúsky minister zahraničných vecí Sebastian Kurz požiadal maďarskú stranu o "urýchlené vysvetlenie" prípadu, ktorý tiež konzultoval s maďarským veľvyslancom vo Viedni.

 

Agentúra APA uvádza, že rakúski "aktivisti" plánujú hromadný presun migrantov, čakajúcich v Maďarsku na možnosť odcestovať smerom na západ, pomocou automobilového konvoja. Predsedníčka frakcie Zelených v Európskom parlamente Rebecca Harmsová to označila za "veľmi dobrý nápad", pričom v súvislosti s tisíckami utečencov utáborenými v Budapešti vyzvala na zásah zo strany OSN.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies