Maďarská polícia zadržala pri hraniciach stovky migrantov, chytili aj prevádzačov

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 10:45 • 2 min
Maďarská polícia zadržala pri hraniciach stovky migrantov, chytili aj prevádzačov

BUDAPEŠŤ - Polícia a občianska stráž Čongrádskej župy v Maďarsku zadržala v utorok 68 skupín migrantov v celkovom počte 1524 ľudí, ktorí ilegálne prekročili srbsko-maďarské štátne hranice.

slovakia

left justify in out

Agentúru MTI o tom dnes informovala župná polícia. Medzi migrantmi bolo aj 260 detí, uviedol hovorca polície Szabolcs Szenti. Najväčšiu skupinu, v ktorej bolo 121 osôb, podľa jeho slov zadržali pri obci Ásotthalom. Väčšina z nich pochádza z Afganistanu.

 

Policajné hliadky zadržali v utorok v dvoch prípadoch aj prevádzačov. Na diaľnici M5, spájajúcej Segedín s Budapešťou, viezol občan Sýrie a Talianska mikrobusom 32 migrantov. Na štátnej ceste č. 55 viezol jeden Srb 13 ľudí, ktorí sa chceli dostať do západnej Európy. Polícia začala trestné stíhanie prevádzačov; prípad migrantov rieši cudzinecká polícia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona