Maďarská polícia zadržala dvoch Britov, ktorí financovali teroristov

NETKY.SK • 18 November 2015, 10:16 • 2 min
Maďarská polícia zadržala dvoch Britov, ktorí financovali teroristov

BUDAPEŠŤ - Maďarskí policajti zadržali dvoch občanov Veľkej Británie, ktorí dávnejšie podporovali terorizmus. Podľa agentúry MTI polícia dnes oznámila, že muži cestovali medzinárodným vlakom do Rumunska, zadržali ich minulú sobotu na hraničnom priechode Lökösháza v Békešskej župe.

slovakia

left justify in out

Dvojica v jednom prípade bola za financovanie teroristického činu odsúdená na poldruha roka väzenia, v druhom prípade si odsedela tri a pol roka. Na slobodu sa dostali v roku 2009 a v zmysle rozsudku nasledujúcich desať rokov mohli opustiť Anglicko iba s povolením úradov, uviedla maďarská polícia.

 

Muži cestovali z Budapešti do Bukurešti medzinárodným rýchlikom Ister, pričom nemali potrebné doklady k pobytu v Maďarsku a nedokázali potvrdiť ani svoje občianstvo. Jeden z nich mal iba britské vodičské oprávnenie a druhý policajtom pri kontrole odovzdal Korán.

 

Polícia 44-ročného Simona K. a 40-ročného Trevora B. zadržala, čaká ich vyhostenie. Európsky zatykač na nich za nepovolené opustenie Veľkej Británie sa objavil v shengenskom systéme v utorok popoludní, uzatvára MTI.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach) dod

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies