Maďarská polícia stíha muža za priemyselnú špionáž

NETKY.SK • 13 September 2013, 11:00 • 2 min
Maďarská polícia stíha muža za priemyselnú špionáž

BUDAPEŠŤ - Polícia v Nagykanizsi na juhozápade Maďarska začala v týchto dňoch trestné stíhanie muža, ktorý je podozrivý z priemyselnej špionáže v tamojšom závode nadnárodnej spoločnosti. Informovala o tom agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Podľa polície Zalianskej župy trestne stíhaným je 58-ročný muž, na ktorého podal trestné oznámenie zamestnávateľ. Podnik pracovníka prepustil. MTI z iných zdrojov zistil, že ide o továreň na výrobu svietidiel americkej nadnárodnej spoločnosti General Electric. Na základe anonymnej informácie vykonala spoločnosť bezpečnostný audit, ktorý odhalil podozrivé kopírovanie údajov, uviedla pre MTI spoločnosť GE.

Mestský spravodajský server Kanizsahir.hu v tejto súvislosti napísal, že bývalého zamestnanca poveril maďarský sprostredkovateľ vykonávaním špionáže pre zadávateľa z východnej Európy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies