Maďarská polícia odovzdala Srbsku štyroch Afgancov podozrivých zo smrteľného incidentu

NETKY.SK • 28 Júl 2015, 13:04 • 2 min
Maďarská polícia odovzdala Srbsku štyroch Afgancov podozrivých zo smrteľného incidentu

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia odovzdala dnes nadránom srbským orgánom štvoricu Afgancov, ktorá je podozrivá z účasti na pondelňajšom incidente medzi migrantmi s následkom smrti jedného Afganca.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra MTI. Pri roztržke medzi migrantmi v pondelok neďaleko srbsko-maďarských hraníc zahynul jeden človek a ďalší dvaja ľudia pri roztržke, ku ktorej došlo, utrpeli zranenia. Vo vyhlásení srbská polícia v pondelok uviedla, že do bitky sa zapojili dve skupiny utečencov.

 

Muž, ktorý pri bitke zahynul, pochádzal z Afganistanu. Podľa hovorcu polície Čongrádskej župy Szabolcsa Szentiho maďarská hliadka po incidente zadržala na zelenej hranici zraneného Afganca, s ktorým boli aj tri ženy. Polícia zariadila ošetrenie zraneného a informovala srbské partnerské orgány. Hovorca dodal, že v okolí maďarskej prihraničnej obce Ásotthalom okamžite posilnili policajné hliadky v záujme "posilnenia pocitu bezpečia obyvateľstva".

 

Pri výmene informácií medzi maďarskou a srbskou políciou sa objavilo podozrenie, že zadržanú štvoricu možno spájať s trestným činom, ku ktorému došlo na srbskej strane, preto dnes nadránom na hraničnom priechode Tompa maďarské orgány tieto štyri osoby odovzdali srbskej strane, povedal Szenti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies