Maďarská polícia od piatka do nedele zadržala takmer 400 migrantov

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 13:07 • 2 min
Maďarská polícia od piatka do nedele zadržala takmer 400 migrantov

BUDAPEŠŤ - Policajné hliadky zadržali na území Maďarska od minulého piatka do nedele celkom 391 migrantov. Polícia začala stíhať štyroch prevádzačov, informovalo dnes agentúru MTI Celoštátne veliteľstvo polície (ORFK).

slovakia

left justify in out

Po prvých pokojných týždňoch tohto roka - keď sa počet zadržaných cudzincov pohyboval denne okolo desiatich - začal vo februári opäť stúpať počet migrantov, ktorí vstúpili na územie Maďarska po ilegálnom prekročení vonkajších schengenských hraníc. V posledných dvoch týždňoch ich počet prekročil 800.

 

Maďarsko hraničí mimo schengenskej zóny s Chorvátskom, Rumunskom, Srbskom a Ukrajinou. Z údajov prokuratúry a súdov, týkajúcich sa trestných činov narušenia štátnych hraníc, vyplýva, že ide najmä o občanov Afganistanu, Iránu, Pakistanu a niektorých severoafrických krajín, ale migranti prichádzajú aj zo vzdialenejších štátov, akými sú Haiti či Srí Lanka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies