VIDEO Maďarská polícia kontroluje vodičov na cestách novými inteligentnými kamerami

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 17:47 • 2 min
VIDEO Maďarská polícia kontroluje vodičov na cestách novými inteligentnými kamerami

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia po skúšobnej prevádzke od dnes už v riadnom režime kontroluje vodičov na cestách stovkami nových inteligentných stacionárnych a mobilných kamier vybavených radarmi.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI Celoštátne veliteľstvo polície (ORFK) oznámilo, že po celej krajine inštalovali 365 statických kamier na 134 najkritickejších miestach cestnej siete z hľadiska nehodovosti. Okrem toho odhaľuje porušovanie pravidiel cestnej premávky aj 160 mobilných kamier.

 

Nový zložitý informatický systém zisťuje prekročenie rýchlosti, ale odhalí a zdokumentuje aj ďalšie porušenia predpisov, akými sú nepoužívanie bezpečnostných pásov, telefonovanie za jazdy, predbiehanie, prípadne odbočenie cez plnú čiaru, nezastavenie na znamenie stop a podobne. Systém posiela pokuty automaticky.

 

Maďarská polícia sa týmto opatrením snaží prispieť k zabezpečeniu cieľa Európskej únie, ktorým je znížiť do roku 2020 počet obetí dopravných nehôd na polovicu oproti roku 2010. Nové stacionárne kontrolné miesta polícia zverejnila na svojej internetovej stránke.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies