Maďarská polícia: Ilegálna migrácia pokračuje, hranice treba chrániť naďalej

NETKY.SK • 3 Október 2018, 17:36 • 2 min
Maďarská polícia: Ilegálna migrácia pokračuje, hranice treba chrániť naďalej

BUDAPEŠŤ - Aj po uzatvorení štátnych hraníc je potrebná ich ochrana a potrebná je tiež pohraničná stráž, pretože ilegálna migrácia nezanikla, povedal podľa agentúry MTI v stredu v juhomaďarskom Pécsi šéf maďarskej polície János Balogh.

slovakia

left justify in out

"Po uzatvorení srbsko-maďarského úseku hraníc v septembri 2015, potom aj uzatvorení chorvátsko-maďarského úseku hraníc o mesiac neskôr už prakticky nemožno hovoriť o masovej ilegálnej migrácii, čo však neznamená, že nie je potrebná hraničná stráž či ochrana štátnych hraníc, ale ani to, že by ilegálna migrácia zanikla," zdôraznil Balogh pri odovzdaní nového komplexu budov zásahovej jednotky pohraničnej stráže.

 

Podľa jeho slov ilegálni migranti, ktorí o sebe tvrdia, že sú utečencami, ešte stále masovo využívajú menej chránenú balkánsku trasu na ceste do západoeurópskych krajín.

 

Komplex dvoch budov poslúži na ubytovanie príslušníkov zásahovej jednotky pohraničnej stráže a ich rodinných príslušníkov. Podobné objekty už vybudovali a odovzdali do užívania v Győri, Segedíne, Szombathelyi a v Nagykanizsi.

 

Počet príslušníkov zásahovej jednotky pohraničnej stráže stúpol od roka 2016 o 3000, v Pécsi slúži 309 pohraničníkov, informoval zástupca šéfa maďarskej polície János Kuczik.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies