Maďarská polícia bude vo veľkonočnom období preventívne upozorňovať vodičov

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 12:48 • 2 min
Maďarská polícia bude vo veľkonočnom období preventívne upozorňovať vodičov

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia spolu s príslušníkmi občianskej stráže bude počas veľkonočných sviatkov okrem pomoci v usmerňovaní cestnej premávky aj preventívne upozorňovať vodičov na nebezpečenstvo riadenia vozidiel pod vplyvom alkoholu.

slovakia

left justify in out

Oznámil to dnes v Budapešti šéf dopravnej polície József Óberling.

 

Podľa agentúry MTI polícia uviedla, že tento rok vo veľkonočnom období síce neorganizuje celoštátnu akciu na kontrolu alkoholu za volantom, to však neznamená, že nebude zastavovať vodičov a nepreverovať, či pred jazdou nepožili alkoholické nápoje.

 

Podpredseda Celoštátneho združenia občianskej stráže Ferenc Pausz, ktorý je zodpovedný za oblasť dopravy, povedal, že členovia združenia rozdajú vodičom 25.000 informačných letákov spolu s jednorazovými sondami na alkohol a s tabuľkou, v ktorej je uvedené, aký čas po požití menšieho množstva alkoholu nie je možné sadnúť si za volant.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies