Maďarská opozičná strana: Súkromná armáda ultrapravičiarov brojí proti migrantom

NETKY.SK • 3 August 2015, 15:52 • 2 min
Maďarská opozičná strana: Súkromná armáda ultrapravičiarov brojí proti migrantom

BUDAPEŠŤ - Maďarská opozičná strana Demokratická koalícia (DK) vyzvala dnes ministerstvo vnútra a vládu, aby zasiahli voči "súkromnej armáde extrémnej pravice", ktorá brojí proti migrantom.

slovakia

left justify in out

Člen predsedníctva DK Szabolcs Kerék-Bárczy pre agentúru MTI zdôraznil, že v demokracii môže zriaďovať silové zložky iba štát. 
   

"Pre zločinecké paramilitantné skupiny niet miesta," podotkol politik DK. Podľa neho existuje priama súvislosť medzi politickými akciami a plagátovou kampaňou vlády, ktorá ponižuje a klamlivým spôsobom kriminalizuje utečencov, a konaním ultrapravičiarov namiereným voči cudzincom.
     

"Ak vláda nezasiahne rozhodným spôsobom, budeme musieť konštatovať, že terajšie ideové a hodnotové prieniky medzi vládnucou stranou Fidesz a ultrapravicovou stranou Jobbik sa časom premenia na politickú spoluprácu," povedal Kerék-Bárczy.
     

Pripomenul, že už týždne sa hovorí o tom, že sa formujú ultrapravicové skupiny, aby páchali zločiny voči migrantom. "Na maďarsko-srbských hraniciach sa objavili takzvaní 'poľovníci na utečencov', pričom starosta prihraničnej obce Ásotthalom László Toroczkai z Jobbibu, ktorý je zakladateľom Mládežníckeho hnutia 64 stolíc, propaguje na internete zbrane s gumovými projektilmi," uviedol Kerék-Bárczy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies